Събирате ли багажа?

Току-що резервирахте при нас ли? Ние всички се радваме и Ви ръкопляскаме! Имайте предвид, че има ограничено пространство на нашите кораби и яхти, така че Ви препоръчваме използването на по-мек багаж, като раница. Ако пътувате за по-дълго и това не е възможно, не се притеснявайте! Нашият персонал на борда ще се погрижи за това!

ОБЛЕКЛО ЛИЧНИ ВЕЩИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ
Леко ветроустойчиво/водоустойчиво яке Плажна хавлия Застраховка за пътуване
Бански костюм Слънцезащитни продукти Паспорти
Дрехи за дискотека Комплект за първа помощ Пари в кеш (евро)
Удобни обувки за ходене Любимата Ви книга Виза, ако имате нужда от нея
Джапанки Фотоапарат Потвърждение за резервацията
Слънчеви очила Зарядно за телефон Международна шофьорска книжка
Шапка за слънце Европейски тип адаптер. (Всички уреди изискват двоен кръгъл, пинов куплунг за 220 волта, AC, 50 херца)

 Усложнения с пристигането

Загубихте ли се някъде? Установихте, че полетът Ви е отменен в последната минута? Ако по някаква причина не сте в състояние да се присъедините към пътуването си, както е планирано, моля, свържете се веднага с номера за спешни повиквания по-долу.

Ако трябва да се свържете с нас по време на спешна ситуация, най-добре е първо да се обадите на гръцкия офис на "Sail in Greece" или на офиса на "Sail in Greece" в Обединеното кралство. Ако по някаква причина не получите незабавен отговор, моля, обадете се на номера ни за спешни повиквания, упоменат по-долу.

НОМЕР ЗА СПЕШНИ ПОВИКВАНИЯ

+359 878 548 322 (24/7)

 Инструкции за начална и крайна точка

Резервирахте ли полета си вече? Преди да го направите, моля, прочетете внимателно следното. По отношение на предварителна резервация за пътуване през последния ден на вашия тур със "Sail in Greece Adventures", време на полет от или след 14:00 е безопасно. Ако Ви трябва по-ранен полет, моля, уведомете тур лидера Ви за това още на първия ден. Ако пристигате в същия ден, в който започва "приключението" Ви, планирайте си най-малко 3 часа за Атина и 2 часа за островите, за да достигнете навреме на сборния пункт. Ако имате нужда от допълнителна помощ за резервация на полети, моля, пишете ни на: info@sail-ingreece.bg.

Препоръчителни места за настаняване

Ако пристигате по-рано или оставате по-късно след нашите турове и се нуждате от "приятел", който да Ви подшушне къде да се настаните, ние сме насреща:

 • Настаняване в Атина: Ако планирате да останете в Атина за няколко дни, силно Ви препоръчваме да се настаните в хана за студенти и пътуващи ("Student and Travelers inn");
 • Настаняване на Миконос: Ако планирате да останете на Миконос за няколко дни, силно Ви препоръчваме да се настаните в курорт "Рай" (Paradise resort);
 • Настаняване на Санторини: Ако планирате да останете на Санторини за няколко дни, ние силно Ви препоръчваме да се настаните в хотел "Вила Попи" (Villa Popi hotel).

Ако искате да направите резервация за хостели/хотели в Гърция, уебсайтът с НАЙ-ДОБРИ цени е www.hostelbay.com.

 Пералня

Пътувате за дълго и отчайващо се нуждаете от пералня? Перални могат да бъдат открити на някои пристанища или в Атина. Попитайте тур лидера Ви за повече информация.

 Обмяна на валута

В Гърция можете да обменяте всякаква чуждестранна валута и/или пътнически чекове в банки и обменни бюра в Атина, както и на главните острови. Полезен съвет: не забравяйте, че гръцките банки са "мързеливи" и са отворени от 08:00 до 14:00. След това не работят. Единствената валута, с която можете да плащате в Гърция, е ЕВРО.

 Бакшиш

Хареса ли Ви услугата, която получихте? Беше ли сервитьорът/сервитьорката симпатичен/а? Даването на бакшиш не е задължително, но в повечето случаи е очаквано по време на тура Ви в Гърция. Бакшишите варират, но обикновено са около 10% от общата сметка. Ако имате някакви въпроси относно даване на бакшиши, не се колебайте да попитате Вашия тур лидер или шкипер.

 Транспорт около Атина

 • От/до летището на Атина

Ако сте на летището в Атина и се опитвате да достигнете до града, имате 2 варианта: 1) Вземете автобус X95, който ще Ви закара директно на площад "Синтагма" в центъра на Атина. Струва 5 евро и се движи на всеки 20 минути денонощно, а пътуването е с продължителност около 1 час. 2) Вземете синята линия на метрото, която струва 8 евро и функционира до полунищ, и слезте на станция "Синтагма". В пиковите часове е по-добре да използвате метрото, тъй като е по-бързо и отнема около 45 минути.

 • От/до летището от/до Пирея

Най-бързият и най-евтиният начин да се стигне до пристанище Пирея е да вземете автобус X96, който струва 5 евро, работи денонощно и спира точно на пристанището. Има и връзка с метрото, но не я препоръчваме.

 • Атина от/до Пирея

Има автобусна линия, която тръгва от площад "Синтагма" (номер на автобус: 040) и работи денонощно. Билетът струва 1,20 евро, а пристанище Пирея е последната спирка. Също така има връзка със зелената линия на метрото, която Ви спира също на пристанище Пирея. Метрото затваря в полунощ.

 • Атина от/до Marina Alimou

Вземете трамвай номер 5 от площад "Синтагма" в посока към Вула (VOULA) и слезте на трамвайна спирка "Pikrodafni". Вървете направо и ще видите кафене "Dia Noche". Попитайте за запазената маса на "Sail in Greece". Вашият шкипер ще Ви чака там.

Указания за безопасност и сигурност

В Гърция престъпните инциденти са голяма рядкост. Въпреки това сме очертали някои правила, които трябва да следвате, във всеки случай:

 • Не оставяйте вещите си без надзор на плажа или на палубите на кораба;
 • По време на пътуване силно препоръчваме да използвате портфейл, който може да се завърже за врата или за колана;
 • Винаги затваряйте вратата на каютата си, когато излизате;
 • Пазете се от джебчии на оживени места.

Дори и да пътувате с цел да "вкусите" гръцкото слънце в Егейско море, през лятото то може да бъде много силно. Затова Ви препоръчваме да пиете много вода, да си носете шапка за слънце и силен слънцезащитен крем. Чешмяната вода в Гърция на повечето места става за пиене, но ние Ви препоръчваме да пиете бутилирана вода по време на круиза. За повече информация, попитайте Вашия тур лидер.

Ако някои от вашите ценности биват откраднати, трябва да докладвате това на полицията и да подадете иск по-късно към Вашата застрахователна компания.

Системата за обществено здравеопазване в Гърция е адекватна и повечето лекари говорят английски. Болници има в главните градове и дори на островите. В случай на спешност, попитайте лично Вашия тур лидер за помощ.

Пътувайте безопасно!
Екипът на "Sail in Greece"