1. Малката Венеция

little venice, mykonos

Малката Венеция безспорно е частта от Миконос, която е била снимана и срещана на пощенски картички повече от всяко друго място. Това уютно място е пълно с елегантни и традиционни стари къщи, които са разположени несигурно върху ръба на морето. Залезите в Малката Венеция са едни от най-невероятните в света. Комбинацията от варосаните къщи и лазурно синьото Егейско море е проста невероятна.

2. Делос

View overlooking 'Cleopatra's House' and the ruins of Delos, the historic Greek island.

Делос, защитен от ЮНЕСКО остров, където историята е все още жива, е разположен срещу Миконос. Ако искате да "се срещнете" с гръцката история, Делос е място, което не бива да пропускате. Островът, където е роден гръцкият бог Аполон, ще ни очарова с паметници, които създават усещане за живот в миналото.

3. Парадайз Бийч

 

Парадайз бийч е най-популярният плаж на острова, където хиляди млади туристи почиват на плажа и се наслаждават на белия плаж с лазурно сини води. Освежаващи коктейли, вкусни закуски, музика на живо и дори уроци по танци са ежедневните дейности там. Дали не намерихте своя Рай?

4. Пеликанът Петрос

Greece, Petros famous pelican of Mykonos

Това прекрасно същество, което ви посреща, когато пристигнете на пристанището на Миконос, е толкова известно, че дори си има име - Петрос! Направете си най-доброто селфи с талисмана на острова, гушкайте го и го нахранете и той ще Ви стане приятел!

5. Град Чора

Typical greek traditional village with white walls and colorful doors, windows and balconies on Mykonos Island, Greece, Europe

Град Чора е мястото, където протича космополитният живот на острова. Разходете се около варосаните къщи, насладете се на кафе в малките симпатични магазинчета, изгубете се по тесни алеи и се оглеждайте за известни по цял свят знаменитости, които може да са наоколо! През нощта градът е домакин на някои от най-известните клубове на острова, където алкохолът свързва хората!

6. Вятърните мелници

Famous Mykonos Windmills, Greece, Europe

Вятърните мелници на Миконос са забележителността на острова. Разположени в непосредствена близост до стария град и в близост до малката Венеция, те са били използвани в миналото за обработка на зърно, а в днешно време са туристическа атракция.

7. Конна езда

cavaliers sur la plage

Ездата на кон е забавна по себе си дейност, но ездата на кон на Миконос е едно уникално преживяване! Там ездата е малко по-скъпа, но си струва да пробвате. Язденето покрай морето, пресичайки спиращи дъха пейзажи, и бидейки "каубоя на Миконос" е едно наистина незабравимо преживяване.

8. Супер парадайз бийч

Photo 001

Без коментари…. Снимката говори сама по себе си. Оживени барове, туристи с подобно на Вашето мислене, музика на живо, горещ пясък и луда атмосфера са това, което правят мястото идеално. Супер парадайз е мястото, на което единственото нещо, което трябва да си носите, е кърпа!

9. Барове, клубове, нощен живот

club

Нека бъдем честни. Когато чуете Миконос, можете да си представите безкрайна редица от клубове, напитки навсякъде и див нощен живот. На острова можете да посетите невероятни барове, като например Скандинавския бар и "Каприз" (Caprice), а в покрайнините са световно известните клубове "Cavo Paradiso", "Paradise" клуб и много други. Повечето от плажовете също имат много ярки и оживени барове на плажа, където можете да видите хората да пият и танцуват още от рано сутринта.

10. Егейски морски музей

museum

Когато си помислите за Миконос, категорично не бихте си помислили за музеи и история, но този музей е доста приятен и уютен. В малка стая ще намерите морски музей, който е прост, но очарователен. Стара дама, която говори само гръцки, ще се опита по някакъв начин да Ви обясни за всички неща вътре ... За щастие има табели с превод на английски език!