Нашият "Яхтинг круиз" е ПРОДАДЕН за лято 2016
Моля, проверете"YOLO" круизи. Все още има места

Има места Проверете при нас Няма места

Търсене на наличност...

ПЛАЩАНЕ

 • 10% депозит е необходим, за да запазим цената и мястото Ви.
 • Цялата сума трябва да се плати един месец преди започване на круиза
 • Всички цени са в евро (€)

ЦЕНА НА ДЕН

 • От €65 на ден.

Още ли се чудите?

Пишете ни

Или ни се обадете на: +359 878 548 322

7 дена круиз с ветроходна яхта в Гърция - от Атина до Миконос

Тези 7-дневни ветроходни приключения Ви отвеждат от Атина до известния Миконос!

Хванете руля, пийте коктейли и се пригответе за действие! Купонът е тук!

Плаването из Гърция по море с яхта Ви дава възможност да се отпуснете на уединени плажове със златен пясък, да плувате в кристално чиста вода и в същото време да купонясвате на най-добрите места в Европа!

Гръцките острови, разпръснати из Средиземно море, са идеални за ветроходство. Безкрайно много пощенски картички са се опитали да уловят естествената им красота, но дори и най-добрите от тях са се провалили безславно.

Заминаване: всяка събота в 14:00 ч. (юли, август)

Ако сте група, която се интересува от наемане на цялата яхта, моля, пишете ни на: sk@journeygroup.bg телефон: +359 878 548 322. Можем да измислим и други маршрути, специално за Вас.

Какво включва круиза

 • Обиколка из Атина;
 • 7 нощувки на борда;
 • Остров „Делос“, защитен от ЮНЕСКО паметник;
 • Партита на кораба, плажни партита;
 • Изцяло лицензиран шкипер;
 • 4 двойни каюти (максимален капацитет: 8 души);
 • Елате сами или запазете цялата яхта само за приятели;
 • Свържете се с нашите Yolo круизи.

* Съвет

Нощувка, закуска и обяд са включени в обиколката. За да се покрият вечерите и излизанията вечер, имайте предвид среден бюджет от 20 - 30 евро на ден.

Забележки за маршрута

Този маршрут „7 дена с ветроходна яхта в Гърция – от Атина до Миконос“ може да се наложи да претърпи промени поради неблагоприятни метеорологични условия или трудности при акостиране. Това решение ще бъде взето единствено по преценка на Вашия капитан, основавайки се на безопасността на групата и на кораба.

Day 1

Атина

Ден на пристигане. Присъединете се към групата в 14:00 ч., а Вашият шкипер ще организира среща за добре дошли, за да се запознаете един с друг. Преди да отплавате, ще се срещнем за пешеходна обиколка, на която ще разгледаме един от най-историческите градове в света. Вижте Акропола, „докоснете се“ до скалите на гръцката история, помахайте на храма на Зевс и се изгубете из алеите на Плака. Вечерята ще бъде под сянката на Акропола, в „пещерата“! През нощта, ще опознаем оживения район „Гази“, където всички гърци и туристи стават едно и купонът е до рано сутринта.

Day 2

Атина / Цикладите

На втория ден на нашия круиз 7 дена с ветроходна яхта в Гърция – от Атина до Миконос започваме да плаваме към Цикладите. По пътя, първото ни плуване ще бъде в района на нос „Сунио“ в уединен залив, където се намира храмът на Посейдон. Направете си най-доброто селфи и скочете в кристално чистите води. Нашите възможни спирки са островите Кеа, Китнос, Серифос, Сирос, Хидра, Егина, Порос и, разбира, се последния – Миконос! Основният ни график е показан отдолу:

Атина – Сунио (спирка за плуване) – Кеа

На втория ни ден на нашият круиз с яхта отпътуваме към Цикладите. По пътя, първото ни плуване ще бъде в района на нос „Сунио“ в уединен залив, където се намира храмът на Посейдон. Направете си най-доброто селфи и тествайте смелостта си, като скочите в кристално чистите води. По-късно през деня ще отплаваме към Кеа, най-северния остров от Цикладите. Непознат на мнозина, той е известен със защитените си пешеходни пътеки и лъвския камък. През нощта се пригответе да се потопим в неизвестния на туристите нощен живот на Гърция и да опитаме прочутото местно вино!

Екскурзия по избор: Поход из Кеа

Day 3

Кеа - Китнос

Отправяме се с яхтата се към Миконос и нашият следващ домакин по пътя е остров Китнос, където има горещи извори. Островът притежава може би най-добрия плаж на Цикладите, наречен „Колона“, и усещане за автентичност. Липсата на туристи на острова Ви дава усещането, че сте част от местната общност. Потопете се в горещите извори, вкусете традиционното местно „мезе“ и се насладете на безкрайния залез. Живейте като един истински грък!

Дейност по избор: Плуване в горещите извори

Day 4

Китнос - Серифос

Помахайте на Китнос и след кратка спирка за плуване, пробвайте как се справяте с руля на яхтата. Закарайте ни до остров Серифос, а наградата Ви ще са спиращите дъха заливи в района. Този остров е скрит скъпоценен камък на Егейско море и е известен с подземните си рудници. Присъединете се към нашия яхтен тур „Пътуване до центъра на Земята“ (по избор) и се изгубете!

Дейност по избор: “Индиана Джоунс”

Day 5

Серифос - Сирос

Следващата спирка на нашият круиз с ветроходна яхта в Гърция е Сирос, известен и като суверена на Цикладите. Сирос е известен с тесните си улички и живописни бели къщи, свързани помежду си със стълби. Посетете местните пазари, разходете се из известния площад, където се намира кметството, заложете нещо в казиното и се прехласвайте по средновековната архитектура, уникална за острова.

През нощта пийте коктейлите си с приятели под звездите в живописен бар, наречен „Звездите“, разположен в усамотен док, а по-късно се насочете към препълнените клубове на пристанището.

Дейност по избор: Гмуркане

Day 6

Сирос - Делос - Миконос

Денят дойде. Миконос е крайната ни цел, но преди да стигнем дотам…

Day 7

Да плаваме до Миконос

Да плавамес ветроходната яхта към Миконос звучи идилично; това е като приказка за знаменития остров на Гърция, чийто нощен живот е най-добрият в страната. Ще се влюбите в „палавата“ атмосферата на острова, докато тур лидерът ни Ви разхожда из града, но не се изненадвайте, ако срещнем Мадона или Брад Пит по път.

Разходете се из известните къщи, приличащи на захарни бучки, потопете се в част от Малката Венеция, разходете се по живописни алеи и поздравете известния Пеликан (талисман на острова).

През нощта ще видите защо Миконос е световен известен с нощния си живот! „Cavo Paradiso“ и „Paradise club“ ще бъдат домакини на най-известните диджеи в света, а Вие ще бъдете наши гости!

Day 8

Ден на тръгване

Това е денят ни на тръгване. Можете да напуснете яхтата по всяко време сутринта до 12:00 ч. Кажете „довиждане“ на новите си приятели, но запазете спомените с Вас завинаги.

Чувствате ли се тъжни, защото си тръгвате? Запазете тура ни от Миконос към Санторини и останете завинаги на Цикладите!

Гъвкавите маршрути на нашите ветроходни круизи позволяват на Вашия професионален шкипер да „намери“ всички скрити камъни на Егейско море. Трябва да се има предвид, че цикладският вятър, наречен „мелтеми“, понякога „изисква“ да се отклоним от предварително планирания маршрут и да ни закара до други тайни скъпоценни острови.

Алтернативни спирки ще бъдат островите Егина, Хидра и Порос. Има дни, в които вятърът е нашият „капитан“, но в повечето дни „вашите“ желания определят нашето ветроходно преживяване. Ако търсите забавление, ние сме на Вашите услуги!

Кратка история за остров Хидра

Друга любима дестинация е междинната ни спирка в Хидра. Известният остров в Сароническия залив, затворен за автомобилен трафик, привлича посетители и хора на изкуството от цял свят. Вземете местното „такси“ (на гърба на магаре), за да видите най-скъпоценни камъни на този уютен остров, където автомобили нямат право да се движат. Не е трудно да си представим защо Хидра вдъхновява художници и писатели от цял свят. Неговите закътани плажове, живописната стара част на града, където пастелни и бели къщи са пръснати по склоновете, и „ароматът“ на местните жители пръскат еуфория навсякъде около Вас. Тайната на деня е, че старите местни къщи са превърнати в уютни ресторанти.

Екскурзия по избор: състезание с магарета!

Кратка история за остров Егина

„fystiki“ островът е известен с производството си на шамфъстък („fystiki“ значи „шамфъстък“ на гръцки). Този остров привлича туристи от цял свят със своята религиозна принадлежност, където манастирът „Свети Нектарий“ се извисява на хълм с изглед към острова. Наемете мотор или ATV, опознайте острова или се отправете към плаж „Агия Марина“ за слънчеви бани. Не пропускайте да се поскитате из рибния пазар, да докоснете гръцки октопод, да говорите с местните рибари и да се насладите на храната в традиционната механа!

Екскурзия по избор: Аз heart-icon Егина

Забележки за маршрута

Този маршрут може да се наложи да претърпи промени поради неблагоприятни метеорологични условия или трудности при акостиране. Това решение ще бъде взето единствено по преценка на Вашия капитан, основавайки се на безопасността на групата и на кораба.

Day 1

Миконос

Ден на пристигане. Присъединете се към групата в 14:00 ч., а шкиперът Ви ще организира среща за добре дошли, за да се запознате помежду си. Вечерта ще спим в Миконос, а Вашето приключение е на път да започне. Това е като приказка за знаменития остров на Гърция, чийто нощен живот е най-добрият в страната. Ще се влюбите в „палавата“ атмосферата на острова, докато тур лидерът ни Ви разхожда из града, но не се изненадвайте, ако срещнем Мадона или Брад Пит по път. Разходете се из известните къщи, приличащи на захарни бучки, потопете се в част от Малката Венеция, разходете се по живописни алеи и поздравете известния Пеликан (талисман на острова). През нощта ще видите защо Миконос е световен известен с нощния си живот! „Cavo Paradiso“ и „Paradise club“ ще бъдат домакини на най-известните диджеи в света, а Вие ще бъдете наши гости!

Day 2

Миконос/Цикладите

На втория ден започваме ветроходното ни приключение към Цикладите. По пътя ще посетим защитения от ЮНЕСКО остров Делос, където историята все още е жива! Делос, островът, където е роден гръцкият бог Аполон, ще ни сподели паметници, които създават усещане за живот в миналото. Възможни спирки по пътя ни са островите Делос, Сирос, Серифос, Китнос, Кеа, Хидра, Егина и Порос. Основният ни график е показан по-долу.

Миконос – Делос – Миконос

На сутринта ще се запътим към защитения от ЮНЕСКО остров Делос, където историята все още е жива! Делос, островът, където е роден гръцкият бог Аполон, ще ни сподели паметници, които създават усещане за живот в миналото. След като се „нахраним“ с гръцка история, следобед ще се върнем към знаменития живот на Миконос. Облечете се подходящо и се насладете на най-доброто „скачане“ от бар на бар в живота Ви. Не пропускайте скандинавския бар в центъра!

Day 3

Миконос - Сирос

Следващата ни спирка е Сирос, известен и като суверена на Цикладите. Сирос е известен с тесните си улички и живописни бели къщи, свързани помежду си със стълби. Посетете местните пазари, разходете се из известния площад, където се намира кметството, заложете нещо в казиното и се прехласвайте по средновековната архитектура, уникална за острова. През нощта пийте коктейлите си с приятели под звездите в живописен бар, наречен “Звездите”, разположен в усамотен док, а по-късно се насочете към препълнените клубове на пристанището.

Дейност по избор: Гмуркане

Day 4

Сирос - Серифос

Помахайте на Сирос и след кратка спирка за плуване, пробвайте как се справяте с руля на кораба. Закарайте ни до остров Серифос, а наградата Ви ще са спиращите дъха заливи в района. Този остров е скрит скъпоценен камък на Егейско море и е известен с подземните си рудници. Присъединете се към нашия тур “Пътуване до центъра на Земята” (по избор) и се изгубете!

Дейност по избор: “Индиана Джоунс

 

Day 5

Серифос - Китнос

Отправяме се към Атина и нашият следващ домакин по пътя е остров Китнос, където има горещи извори. Островът притежава може би най-добрия плаж на Цикладите, наречен “Колона”, и усещане за автентичност. Липсата на туристи на острова Ви дава усещането, че сте част от местната общност. Потопете се в горещите извори, вкусете традиционното местно “мезе” и се насладете на безкрайния залез. Живейте като един истински грък!

Дейност по избор: Плуване в горещите извори

Day 6

Китнос - Кеа

Оставяме горещите извори на Китнос и започваме да плаваме към Кеа, най-северния остров от Цикладите. Непознат за мнозина, той е известен със защитените си пешеходни пътеки и лъвския камък. През нощта се пригответе да се потопим в неизвестния на туристите нощен живот на Гърция и да опитаме прочутото местно вино!

Екскурзия по избор: Поход из Кеа

Day 7

Кеа - Сунио - Атина

Помахайте на остров Кеа, а следващата ни спирка ще е в района на нос „Сунио“, където ще спрем за плуване в уединен залив, малко под храма на Посейдон. Направете си най-доброто селфи и тествайте смелостта си, като скочите в кристално чистите води. По-късно през деня, ще потеглим към Атина, историческата столица на Гърция. Ще се присъединим към пешеходен тур, разкриващ един от най-историческите градове в света. Вижте Акропола, “докоснете се” до скалите на гръцката история, помахайте на храма на Зевс и се изгубете из алеите на Плака. Вечерята ще бъде под сянката на Акропола, в “пещерата”! През нощта ще опознаем оживения район “Гази”, където всички гърци и туристи стават едно и купонът е до рано сутринта.

Day 8

Ден на отпътуване

Това е денят ни за отпътуване. Можете да напуснете кораба по всяко време сутринта до 12:00 ч. Кажете „довиждане“ на новите Ви приятели, но запазете спомените с Вас завинаги.

Ще оставате ли няколко дни допълнително в Атина? Изпратете ни имейл, за да Ви препоръчаме къде да отседнете.

Резервирали ли сте си полета наобратно? Пишете ни, за да Ви помогнем с организирането на трансфер до летището.

Гъвкавите маршрути позволяват на Вашия професионален шкипер да „намери“ всички скрити камъни на Егейско море. Трябва да се има предвид, че цикладският вятър, наречен „мелтеми“, понякога „изисква“ да се отклоним от предварително планирания маршрут и да ни закара до други тайни скъпоценни острови. Алтернативни спирки ще бъдат островите Егина, Хидра и Порос. Има дни, в които вятърът е нашият „капитан“, но в повечето дни „вашите“ желания определят нашето ветроходно преживяване. Ако търсите забавление, ние сме на Вашите услуги!

Кратка история за остров Хидра

Друга любима дестинация е междинната ни спирка в Хидра. Известният остров в Сароническия залив, затворен за автомобилен трафик, привлича посетители и хора на изкуството от цял свят. Вземете местното „такси“ (на гърба на магаре), за да видите най-скъпоценни камъни на този уютен остров, където автомобили нямат право да се движат. Не е трудно да си представим защо Хидра вдъхновява художници и писатели от цял свят. Неговите закътани плажове, живописната стара част на града, където пастелни и бели къщи са пръснати по склоновете, и „ароматът“ на местните жители пръскат еуфория навсякъде около Вас. Тайната на деня е, че старите местни къщи са превърнати в уютни ресторанти.

Екскурзия по избор: състезание с магарета!

Кратка история за остров Егина

„fystiki“ островът е известен с производството си на шамфъстък („fystiki“ значи „шамфъстък“ на гръцки). Този остров привлича туристи от цял свят със своята религиозна принадлежност, където манастирът „Свети Нектарий“ се извисява на хълм с изглед към острова. Наемете мотор или ATV, опознайте острова или се отправете към плаж „Агия Марина“ за слънчеви бани. Не пропускайте да се поскитате из рибния пазар, да докоснете гръцки октопод, да говорите с местните рибари и да се насладите на храната в традиционната механа!

Екскурзия по избор:  Аз heart-icon Егина

По-долу можете да намерите нашата ценова политика за туровете ни „Sail in Greece Yachting“ за 2017 г..

Цените ни варират в зависимост от сезона.

Сезоните ни са:

 • Слаб сезон (април, май, октомври)
 • Междинен сезон (юни, септември)
 • Силен сезон (юли, август)

Ценова таблица за 2017 г.

Яхти
Сезон Дата Маршрут Цена
СЛАБ 25 април от Пирея до Миконос €391
2 май от Миконос до Пирея
9 май от Пирея до Миконос
16 май от Миконос до Пирея
23 май от Пирея до Миконос
30 май от Миконос до Пирея
МЕЖДИНЕН 6 юни от Пирея до Миконос €467
13 юни от Миконос до Пирея
20 юни от Пирея до Миконос
27 юни от Миконос до Пирея
СИЛЕН 4 юли от Пирея до Миконос €617
11 юли от Миконос до Пирея
18 юли от Пирея до Миконос
25 юли от Миконос до Пирея
1 август от Пирея до Миконос
8 август от Миконос до Пирея
15 август от Пирея до Миконос
22 август от Миконос до Пирея
29 август от Пирея до Миконос
МЕЖДИНЕН 5 септември от Миконос до Пирея €467
12 септември от Пирея до Миконос
19 септември от Миконос до Пирея
26 септември от Пирея до Миконос
СЛАБ 3 октомври от Миконос до Пирея €347
10 октомври от Пирея до Миконос
17 октомври от Миконос до Пирея

Всички цени са на човек и са в ЕВРО.

Важно: Няма никакви допълнителни разходи за местни данъци и такси при пристигане. Горепосочените цени са крайната цена, която ще платите за круизите.

Соло пътешественици. Ако пътувате сами, ние винаги ще Ви сложим в каюта с човек от същия пол. Ако желаете да бъдете сами в каюта, за това ще трябва да платите допълнителни 50%.

Гореизложените цени подлежат на промяна без предупреждение. Имайте предвид, че колкото повече наближава датата на тръгване на круиза, цените могат да се увеличат, така че е разумно да резервирате предварително, за да си подсигурите най-ниската цена. След като сте платили 10% депозит, цената за круиза Ви е вече фиксирана и няма да се променя, освен ако по някаква причина ние не намалим цената, за което ще бъдете своевременно уведомени.

Какво е Sail in Greece Yachting?

„Sail in Greece Yachting“ е различен вид яхтинг сред гръцките острови. Пътувате с единомислещи пътници (18-35г.), обикновено във флотилия от яхти, изследвате скритите съкровища на Егейско море и в крайна сметка достигате до „определението“ за диво парти в Миконос!


Кога тръгват?

Яхтинг круизите потеглят от Атина към Миконос всяка събота в 14:00 ч. в месеците април-октомври. За специфични дати, моля, вижте нашия календар.


Кога свършва круизът?

Яхтите акостират в пристанището всеки петък, а турът завършва всяка събота в 09:00 часа.


Кой маршрут е подходящ за мен?

Нашите яхтинг круизи предлагат два маршрута. Първият круиз е от Атина до Миконос и обратно. Ако сте в Атина и се опитвате да намерите кой е най-якият начин да достигнете до Миконос, тогава резервирайте нашия круиз от Атина до Миконос. Ако са Ви зарязали в Миконос и търсите начин да се върнете в Атина, то тогава круизът ни от Миконос до Атина е идеален вариант за Вас.


Има ли някакво плащане на място?

Нямаме никакви скрити „местни такси“, които да трябва да се плащат на място. В цената, която плащате, е включено всичко и няма никакви допълнителни разходи на местно ниво.


Ще мога ли да пробвам да плавам?

Разбира се, че ще можете! Има части от обиколката, в които морето е идеално за любители, и Вие ще разберете какво е усещането да бъдете капитан на ветроходна лодка! И кой знае, за този 7-дневен срок, може би ще се превърнете в професионалист шкипер!


Как изглеждат яхтите отвътре?

Ако никога не сте се качвали на яхта преди това, представете си я като уютен хостел. В нея има четири стаи, два общи санитарни възела, обща напълно оборудвана кухня, където можете да си готвите своя собствена храна, и удобна палуба, на която да правите слънчеви бани! Нашите каюти са за двама и ние винаги настаняваме приятели заедно. Ако пътувате САМИ, ще Ви настаним в каюта с пътник от същия пол. Ако искате да бъдете сами в каютата, моля, посочете го в момента на резервацията. Допълнителните разходи за това са 59 евро на човек на нощ.


Какво предлагат каютите?

Нашите яхти предлагат предимно двойни или единични каюти. Двойните каюти разполагат с два единични матрака един до друг. Единичните каюти ги резервираме за хора, пътуващи сами, докато групи от приятели спят в двойните каюти. Някои от нашите гости се възползват от възможността да спят под звездите, заспивайки с хладния бриз, идващ от Егейско море..


Включени ли са хранения?

Храна и напитки не са включени в цената. Основни неща, като например чай, кафе, вода, хляб, сок и мляко, могат да бъдат предоставени срещу 30 евро на човек.


Мога ли да наема цялата яхта за групата ни?

Разбира се, че можете. Ако сте група приятели и искате да наемете цялата яхта, изпратете ни имейл на следния адрес info@sail-ingreece.bg и ние можем да Ви предложим по-добра цена. След това нашият опитен шкипер ще може да промени тура Ви, но все пак ще Ви покаже скритите съкровища, които само местните знаят къде се намират. Нашите знания и опит ще направят тура Ви незабравим!


Предоставяте ли кърпи и спално бельо?

Кърпите и спалното бельо са включени в цената, но имайте предвид, че са само за ползване на кораба.


Какъв куфар мога да си взема?

Въпреки че можете да донесете всякакъв вид багаж, какъвто поискате, ние Ви съветваме да си носите мека чанта, като например раница. Такъв багаж може да бъде прибран под дъските на яхтата, което Ви дава повече пространство по време на тура Ви.


Какъв бюджет да предвидя за тура?

Ще Ви трябват допълнително пари, за да покриете разходите си за храна и напитки. Средно около 30 евро на ден ще са Ви достатъчни. Сувенири и допълнителни екскурзии зависят от Вас, но ние не можем да направим никакви предложения в тази връзка.

Включете се в нашето 7 дневно ветроходно приключение. Круиз, обиколка, плаване – както искате го наричайте! Яхтинг по гръцките острови – от Атина до Миконос

Твоят капитан

Шкипер Кулито

Роден и израснал в Гърция, Кулито (известен още като „Джак Спароу“) е завършил счетоводство, но истинската му страст е плаването! Опитен моряк, с офшорен лиценз за майсторско управление на яхта, Кулито може да се похвали с повече от 80,000 морски мили само в Егейско море. Кулито живее, движен от вътрешната му страст за откриване на скрити скъпоценни камъни в крайбрежните води на Гърция, а неговите истории от миналото ще Ви смаят! Както обикновено той казва: „Това са моите Циклади, трябва да дойдете да ги видите поне веднъж“. Когато не плава, можете да го видите на някое скрито място из Гърция, правейки снимки, като папарак, тъй като втората му страст е фотографията!